Тел: 0898547842

met.engineering@abv.bg

Пон. - Пет.09:00 - 19:00

Събота и Неделя - Затворено

Blog

Mонтиране на метални конструкции

Освен производство Metalicpeoma се ангажира и с монтиране на метални конструкции и елементи .

Когато металната конструкция вече е транспортирана на обекта. Необходим е кран за нейното изправяне. Първо се монтират колоните , след това се монтират ригелите или фермите. Те оформат основния скелет на металната конструкция. На обекта е нужна и вишка с която работниците монтират и останалите елементи. Това са столици за покрива , укрепващи връзки които да спънат металната конструкция , които са хоризонтални и вертикални. Други необходими елементи са водачи, които са нужни за да се закрепят на тях термопанелите. Те оформят също прозорците и вратите. Колоните към ригелите се монтират , чрез подвижни връзки, т.е.болтове и гайки, ригел с ригел също . Това позволява цялата конструкция да бъде разглобяема и при необходимост да бъде преместена.

Също е възможно да бъде променяна да се вмъкват елементи или да се махат, което и дава голямо предимство пред друг вид изпълнение.

Стоманената конструкция е предпочитан вариант за строителството, защото има добра сеизмичност, висока граница на провлачване силно пластична и издържлива на опън и на натиск.

Leave a comment