Тел: 0898547842

met.engineering@abv.bg

Пон. - Пет.09:00 - 19:00

Събота и Неделя - Затворено

Blog

Ползи от слънчеви топлинни инсталации

Ползи от слънчеви топлинни инсталации

Съществуват редица ползи от инсталирането на слънчеви панели. Известно е, че те осигуряват голяма част от годишните Ви нужди от гореща вода. Въпреки това, тази технология за възобновяема енергия не се среща често. Тук ще разгледаме някои от предимствата на слънчевата инсталация, която ги прави толкова привлекателни инвестиции.

Предимства на слънчевата инсталация

  1. Слънчевите термики генерират 100% от вашите нужди за топла вода през лятото: Производството на гореща вода зависи от това колко светлина получава вашата слънчева инсталация. През лятото те трябва да осигурят цялата гореща вода за вашия дом. През зимата, това е много по-малко, но през цялата година, около 60% от вашите нужди за топла вода ще бъдат осигурени от вашата слънчева инсталация.
  2. Намалени сметки за енергия: Благодарение на безплатното производство на топла вода от соларната инсталация, ще плащате много по-малко годишно за топла вода чрез сметките си за енергия.
  3. Намалява въглеродния отпечатък на вашия дом: тази модерна технология използва свободна възобновяема енергия за работа, така че вашият дом ще бъде причина за много по-малко производство на въглероден диоксид. По-практично, Energy Savings Trust казва, че жилищата, работещи с въглища, ще спестяват около 540 кг въглероден двуокис всяка година със слънчева инсталация.
  4. Здрава техника: тъй като има малко движещи се части и много малко, което може да се обърка, типичната соларна инсталация се предвижда да издържи 20 – 25 години. Освен това, те се нуждаят от много малко поддръжка (препоръчва се веднъж на всеки няколко години).
  5. Период на възвръщаемост: в хода на неговия експлоатационен живот слънчевите инсталации всъщност спестяват пари на собствениците в дългосрочен план. Времето, необходимо за възстановяване на цената на соларната инсталация, ще зависи от местоположението на Вашия дом, аспекта и наклона на покрива, метеорологичните условия и т.н. Като стандартна практика нашите предложения идват с оценка на ефективността, заедно с разходите, така че можете да намерите точно колко време ще ви отнеме да започнете да се възползвате финансово.
  6. Сравнително ниски първоначални разходи: Trust Saving Trust оценява типичната слънчева инсталация да струва около £ 4,000 – £ 5,000. Въпреки това, вие ще получавате безмитен доход от стимулирането на възобновяемата топлина през първите 7 години след закупуването на слънчевата система за затопляне на водата.
  7. Многофункционална технология: с опции на покрива, в покрива и плоски покриви, соларните инсталации могат да отговарят на най-различни приложения.
  8. Бързо инсталиране: слънчевите системи за затопляне на вода обикновено имат бързо време за монтаж при монтажа . Това е така, защото в системата не участват много части и дори ако вашият е инсталация за модернизация, слънчевите термики обикновено са лесни за интегриране със съществуващите системи за гореща вода.
  9. Много по-малко пространство на покрива, необходимо в сравнение със слънчевите PV масиви: Като правило, всеки жител ще се нуждае от 1 м² слънчево панелно пространство на вашия покрив.
  10. Увеличете стойността на имота на вашия дом: не само това, но и слънчевите инсталации също повишават EPC рейтинга на вашия имот, а за нови сгради, те са ефективно средство за спазване на съвременните строителни разпоредби.

Възползвайте се от вашата система за възобновяема енергия

Една от основните причини, поради които препоръчваме инсталирането на слънчеви панели в нашите проекти, е ползата, която те ще донесат на вашата система за възобновяема енергия. Чрез значително намаляване на нуждите от гореща вода, поставени върху термопомпата, цялата система ще работи по-ефективно и по-ефективно. За да откриете повече системи за възобновяема енергия и стойността, която те носят във вашия дом.

Leave a comment